ANNONS

”Miljöpartiet: Klimatet kan inte vänta”

Döda fiskar. Klimatet kan inte vänta säger Miljöpartiet.
Döda fiskar. Klimatet kan inte vänta säger Miljöpartiet.
Miljöpartiet kommer arbeta för en global kriskommission för klimatet, och för att EU ska stifta en klimatlag. Det skriver Amanda Palmstierna (MP) kandidat till kommunfullmäktige och riksdagen samt Linnea Engström (MP) EU-parlamentariker.
ANNONS

Döda fiskar spolades upp på Ängsjös badstrand i somras, de fick syrebrist i värmen. Bäckar och vattendrag i kommunen torkade ut. De är fortfarande torra. Norrvatten som levererar dricksvatten till norra länet var nära krisläge. De tre senaste åren har varit de varmaste någonsin runt planeten. Forskarna är överrumplade. Klimatförändringen går så snabbt.

Valet på söndag är ett klimatval. Miljöpartiet sätter alltid klimatet och miljön främst. Vi tar fighten på alla nivåer. För våra barn, för naturen och för kommande generationer i Sverige och runt jordklotet.

Vi tar kampen för ett klimatsmart Järfälla – Vi vill bygga bostäder på gångavstånd från pendel och T-bana, och se till att det går att tanka fossilfritt. Vi vill ha bostäder i trä eftersom betong är en klimatbov. Cykelvägarna behöver byggas ut och vara framkomliga på vintern. Vi vill ha solceller på taken och klimatsmart mat.

Vi tar kampen för ett klimatsäkert Järfälla – Äldreboenden måste kunna hålla en rimlig temperatur. Vattenkonsumtionen måste ner och vi behöver samverka runt Mälaren så att vår källa till dricksvatten säkras. Det behövs grönska som kyler bostadsområden varma somrar. Vi behöver ha en god beredskap för att klara av översvämningar.

Vi tar kampen globalt – Miljöpartiet kommer arbeta för en global kriskommission för klimatet, och för att EU ska stifta en klimatlag. Sveriges klimatarbete rankas som bäst i världen. Priset på att släppa ut koldioxid i EU har rusat i höjden, tack vare ett förslag från Sverige om att skrota utsläppsrätter. Låt det fortsätta så. Det krävs ett ambitiöst klimatarbete hemma för att ta ledartröjan internationellt.

När du lägger din röst på söndag. Tänk då på vem du vill ha vid förhandlingsbordet i kommunen. I regeringen. I Bryssel. På det globala klimattoppmötet. En kärnkraftskramande moderat som vill skära ner miljöbudgeten? Allianskompisar som sätter bilen före barnen och vill riva flygskatten?

Lägg din röst för de som ännu inte har fötts. De som ärver den här planeten.

Amanda Palmstierna (MP) kandidat till kommunfullmäktige och riksdagen

Linnea Engström (MP) EU-parlamentariker

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Järfälla direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.