ANNONS

”Öppna musikskola i gamla gymnasiet”

Skärholmen, Vridande moment
Symbolen för Skärholmen centrum är en G-klav. Men en musikskola saknas!
Det behövs en bra musikskola i Skärholmen. Det anser tre moderater i en debattartikel. Det nedlagda gymnasiet i Skärholmen centrum är en bra plats, tycker de.
ANNONS

Det svenska musikintresset är mycket stort, vilket inte minst syns i samband med Melodifestivalen och Eurovision Song Contest. Svenska musikskrivare och musiker drar årligen in flera miljarder kronor till Sverige i form av royalties med mera, och musik har blivit en av Sveriges viktigaste exportprodukter.

Musikintresset är stort inte bara hos infödda svenskar utan också i minst lika hög grad bland våra invandrare. I Stockholms kommun finns det en musikskola på Norrmalm – Adolf Fredrik, samt en Adolf Fredrik filial i Farsta. Men i sydvästra Stockholm där musikintresset också är stort saknas tyvärr en musikskola.

Skärholmens centrum har sedan stadsdelen byggdes haft en G-klav som symbol, vilket är en musiksymbol som visar var på notsystemet tonen G ligger. Det fattas dock en musikskola som ger G-klaven ett mer symboliskt berättigande. Centralt i Skärholmens centrum ligger det som på kartan än i dag kallas ”Skärholmens gymnasium”. Men tyvärr är gymnasiet nedlagt sedan flera år och i lokalerna finns nu i stället Lindeparkens gymnasiesärskola, Röda Korsets folkhögskola samt SFI, svenska för invandrare.

Ungdomar i sydvästra Stockholm har länge klagat på det bristande skolutbudet i Skärholmsområdet, vilket tvingar många barn och ungdomar att resa till innerstaden i stället. Behovet av någon form av ”elitskola” är stort. Vi anser att Skärholmen behöver en musikskola. Läget kan diskuteras men det bästa läget att inrymma den i lokalerna för det nedlagda Skärholmens gymnasium. Detta vill vi arbeta för under den kommande mandatperioden.

Bengt Johansson (M), vice ordförande i Skärholmens Moderatförening, ledamot i Skärholmens stadsdelsnämnd

Elisabeth Johnson (M), ordförande i Skärholmens moderatförening, ledamot i Skärholmens stadsdelsnämnd

Anna König Jerlmyr (M),Oppositionsborgarråd, Moderat gruppledare i Stockholms stad

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Skärholmen Vårberg Bredäng direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.