ANNONS

”Seniorer har rätt till ett aktivt liv”

KD vill ge Sollentunas äldre bättre förutsättningar till ett aktivt liv.
KD vill ge Sollentunas äldre bättre förutsättningar till ett aktivt liv.
"Vi kan inte vänta på att landstinget fixar en varmvattenbassäng. De har sagt nej. Vi kan göra detta själva för att få bättre livskvalité", skriver Kristdemokraternas Magnus Ramstrand och Eva Ireblad.
ANNONS

10 000 sollentunabor är äldre än 65 år. Många vill leva ett aktivt liv. Därför är vi i KD Sollentuna glada för att tillsammans med våra majoritetsvänner i Moderaterna och Liberalerna ha varit med och förverkligat flera insatser som stärker folkhälsan.

Exempelvis en boulehall genom bra samverkan med pensionärsorganisationerna, både SPF Tunasol, SPF Grindslanten och PRO. Genom vård- och omsorgsnämnden har kommunen också ett rikt utbud av aktiviteter såsom internetcafé och seniorträffar.

Ett annat positivt beslut som vi sett till att införa är seniortaxa i alla våra idrottshallar. Seniortaxan har skapat bra förutsättningar exempelvis för seniorgympan som leds av entreprenören Anette Fällström.

Närmare 400 medlemmar i den föreningen har ett aktivt liv med en mängd olika gympapass.

De arrangerar dessutom gratis träning i Edsbergsparken som alla kan ta del av. KD Sollentuna vill fortsätta ge seniorer bättre förutsättningar till ett aktivt liv.

Vi menar exempelvis att sim- och sporthallen ska kunna byggas ut. Den invigdes på 1970-talet när vi var cirka 40 000 invånare. Snart är vi dubbelt så många.

När vi bygger ut anläggningen bör vi få plats med en varmvattenbassäng.

Vi kan inte vänta på att landstinget fixar en varmvattenbassäng. De har sagt nej. Vi kan göra detta själva för att få bättre livskvalité.

”Sol, vind och vatten i ett tryggt Sollentuna” är en KD-devis i den valrörelse som ligger framför oss till valdagen den 9 september.

ANNONS

Ge oss ditt engagemang och din röst för ett ännu mer seniorvänligt Sollentuna.

Magnus Ramstrand (KD),
Kommunalråd

Eva Ireblad (KD),
Ledamot i vård och omsorgsnämnden

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.