ANNONS

”Ni MP-väljare har nog blivit blåsta”

Björkhagen ett av de områden i landet där MP fick som bäst resultat i kommunalvalet.
Björkhagen ett av de områden i landet där MP fick som bäst resultat i kommunalvalet.
MP går samma framtid till mötes som Stockholmspartiet, tror insändarskribenten.
ANNONS

Många barnfamiljer har flyttat ut till Björkhagen de senaste åren. Man kan utgå från att flera av dem finns bland de 20 procent som röstade på Miljöpartiet i kommunalvalet i Stockholm 2018. Området hade en av de högsta siffrorna för Miljöpartiet i landet faktiskt.

Nu ska den blågröna stadsdelsnämnden i Skarpnäck dra in personalen på parkleken Skyfallet i Björkhagen. Hade Miljöpartiets väljare med småbarn i Björkhagen räknat med det? Tror inte det.

Många i Bagarmossen röstade också på Miljöpartiet. Nu ska den blågröna majoriteten i stadshuset ombilda hundratals lägenheter för att hjälpa utsatta områden till en bättre socioekonomisk blandning.

Jo tack. Bagis har varit superpopulärt i snart tio år. Folk köper tvåor här för nästan tre miljoner. Hur utsatt kan det vara? Och vad tänker Miljöpartiets väljare i Bagis? Har de röstat på det här?

”Naiva ­politiker ska man se upp med”

Men om ni väljare känner er blåsta kan jag trösta er. När Stockholmspartiet för cirka 20 år sedan samarbetade med borgerliga blocket i Stadshuset och fick cykel­banor på Hornsgatan mot att man var med och ombildade stora delar av allmännyttan i innerstan, i synnerhet på Södermalm, slutade det med att Stockholms­partiet försvann som parti från stadshuset.

Då var det Stella Fare som syntes mest och var den politiska dribblaren för Stockholmspartiet, nu är det Daniel Helldén för Miljöpartiet. Vid nästa kommunalval i Stockholm är nog många som röstade på Miljöpartiet 2018 inte så säkra på hur de ska rösta den här gången, kan jag tänka mig. Naiva ­politiker ska man se upp med, man vet inte var det kan sluta…

M Westerlund, Johanneshov