ANNONS

Vallentuna behöver Vänsterpartiets politik

ANNONS

Vänsterpartiet har gått framåt i Vallentuna. Vi har ökat vårt röste­tal med 50 procent och Vallen­tunaborna har visat att de uppskattar våra insatser och vill se mera av oss.

Vänsterpartiet måste nu få större möjligheter att delta i och påverka Vallentunapolitiken. ­Under den gångna valperioden har vi stått utanför mycket av det löpande politiska arbetet och vi har inte heller fått den information som alla partier i kommunfullmäktige självklart måste få. Detta måste det bli ändring på!

Vi kommer fortfarande att driva bostadsfrågorna, där vi bland annat vill ha ett nytt ägardirektiv till det kommunala bostadsbolaget Össebyhus. Bolaget ska bidra till att uppfylla målen för bostadsbyggandet i kommunen. Vi vill ha 50 procent hyresrätter med rimliga hyror i nyproduktionen.

Tillgängligheten är vår nästa prioriterade fråga. Kommunens nämnder, förvaltningar och bolag ska få i uppdrag att genomföra FN:s konvention för personer med funktionsnedsättning. Här finns mycket att göra för att alla verksamheter ska bli tillgängliga för alla människor!

Välfärden ska inte vara till salu. Anslagen till förskolorna, skolorna och omsorgen ska gå till verksamheten och inte rakt ner i ägarnas fickor. Vi välkomnar en mångfald av verksamhetsformer: offentliga, kooperativa, stiftelser samt företag med vinstbegränsning. Kvaliteten måste bli bättre! Föreningslivet är en viktig pussel­bit när det gäller det förebyggande arbetet.

Omsorg om miljön i vid mening är en förutsättning för ett bra liv. Vi ska arbeta för grönområden, sportfält, cykelvägar och restaurering av sjöarna, liksom effektivare sophantering och bättre kommunikationer inom kommunen.

Våra nya namn i fullmäktige Fredrik Ahlkvist med ersättarna Ola Nordstrand och Johan Rönn ser fram emot att arbeta för ett mänskligare, rundare och brokigare Vallentuna!

Lena Lundgren

nsterpartiet Vallentuna

ANNONS

Tillgänglighet är en av de frågor Vänsterpartiet prioriterar.

foto: Mostphotos.com

Anslagen till förskolorna, skolorna och omsorgen ska gå till verksamheten och inte rakt ner i ägarnas fickor.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Vallentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.