ANNONS

Valresultatet respekteras inte

ANNONS

Kommunfullmäktige har beslutat att minska antalet ledamöter i Kommunstyrelsen från 13 till 11. Kommunfullmäktige utökades förra året från 51 till 55 ledamöter. Man frågar sig varför politikerna vill minska KS samtidigt som både invånarantal och kommunfullmäktige växer?

Det uppenbara skälet är att utestänga Sverigedemokraterna. Med 13 ledamöter i KS kan SD kräva proportionella val och därmed försäkra sig om platser. Med 11 ledamöter kan SD ensamt inte göra detta.

SD dubblade sina mandat i valet från två till fyra och är nu fjärde största parti i Sundbyberg. Både Kristdemokraterna och Centerpartiet är mindre. Trots det fick de platser i KS. Alla partier utom SD fick platser i KS.

Respekt för valresultatet hade självklart inneburit att SD:s väljare fick representation i någorlunda proportion till valresultatet. Men våra politiska motståndare valde att agera antidemokratiskt.

Att minska kommunstyrelsen är ett hån mot demokratin och väljarna. Man vill helt utesluta SD från reellt inflytande.

Riksdagens majoritet kunde ha gjort detsamma för att utesluta SD från utskotten, men valde att inte tillgripa så antidemokratiska metoder. Sådan skrupler har inte våra politiska motståndare i Sundbyberg.

Gary Aelius (SD), ledamot i kommunfullmäktige

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.