Var flexibla när många vill besöka badplatsen

Lördagen den 3 augusti var årets varmaste dag. Vid Kallhällsbadet hörs barns glada lek och skratt och det är mycket folk som tagit sig ut till badplatsen. Bilparkeringen intill är fullbelagd varvid många parkerat längs dikeskanten. Inget fordon hindrar egentligen någon att komma fram men visst är det mycket bilar.

Nu kommer kommunens utsände P-vakt och lappar bilar på löpande band. Jag stannar och undrar om det är nödvändigt att bötfälla folk då inget fordon hind­rar framkomligheten. Jag har ju själv med bil lyckats ta mig fram till min intilliggande bostad utan problem.

Kommunens direktiv och regler gäller, låter P-vakten barskt meddela. Visst, det är givetvis så att många fordon parkerat felaktigt men jag har aldrig sett någon ­P-vakt ”patrullera” området då det regnat.

Jag tycker det borde finnas utrymme för lite flexibilitet i en sådan här situation. Invånarna kan ju heller inte kräva oändliga parkeringsytor i händelse av att det är lördag och utsökt väder för att åka till badet i Kallhäll. Att låta detta passera hade i mitt tycke ­varit ett bättre beslut än att bötfälla vanligt folk som vill besöka badet. Kommunen är väl ändå till för invånarna och inte tvärt om!

Lars Salmonson, Bolinder Strand, Järfälla

Många bilägare fick böter en vacker dag vid Kallhällsbadet. Det var onödigt, tycker skribenten.arkivbild

Kommunens direktiv och regler gäller, låter P-vakten barskt meddela.”Tyvärr så drar nakenbad till sig mindre önskvärda element.”