Vår kamp för Alby är demokratisk

Svar på insändaren ”Skrämselpropaganda om försäljningen i Alby” den 9 juli:

Reagerade starkt på insändaren som anklagar aktiva inom ”Alby är inte till salu” för skrämselpropaganda. Texten är ett skolexempel på lösa tyckanden utan faktabas. Först och främst: vi säger inte att hela Alby ska säljas – hur kan du ens påtala detta?

Att du kallar alla som inte bor i Alby som är med i kampen för kommunister är lågt, speciellt när du påpekar att alla ska få rösta på vilket parti de vill. Vi har inte sagt något om att rösta på fascister och anarkister som du så fult skriver.

Du nämner inte heller, troligen för att du inte vet, att det främst är Socialdemokraterna som i samarbete med Botkyrkabyggen aktivt motarbetat vår kamp. Aktivisterna har ibland utan fog blivit behandlade som kriminella. Vi har inte fått samla namn inom kommunala faciliteter utan blivit utkastade i kylan. Vissa aktörer har till och med ljugit för medierna för att dölja att protesterna äger rum, då man inte vill att detta ska synas utanför kommunen, vilket finns dokumenterat.

Så innan du börjar anklaga oss för propaganda så borde du läsa in dig och prata med aktiva om hur hela processen har blivit felhanterad från dag ett av bostadsbolaget och politiker.

Det finns ingen ursäkt för hur illa ”Alby är inte till salu” har hanterats. Är det då konstigt om detta kommer att generera mandatförlust för vissa partier?

Martina Wickham

sociologistuderande och aktiv i Alby är inte till salu