Var rädd om dagis utemiljö

Är så otroligt ledsen att nedläggningen av det ”gamla” dagiset Äppellunden i Kårsta verkar bli av för att de avdelningarna ska flyttas upp i skolans lokaler i stället. Äppellunden har en fantastisk utegård, som en jättestor villatomt med härlig stor och skön gräsmatta med en liten kulle och massor av lekutrymme där alla barn har superkul. Detta verkar alltså bli ett minne blott för dagisbarnen på Äppellunden. Där är hela gården platt och med asfalt eller grus och till ytan minimal för dagisbarnen.

Politiker påstår att gården skall fixas i samband med den eventuella flytten – men jag kan aldrig tro att den kommer att kunna jämföras med den vi har! Och till vilket pris?

Är det verkligen ekonomiskt bäst? Dessutom är det väl de äldre barnen som får mindre utrymme om en del av gården i stället tas till dagissbarnen? Här har ni ju en helt utmärkt gård för dagis – och ni vill kasta bort den! Varför? Lokalerna har stort renoveringsbehov, ja, men varför inte satsa på det då? Om några år kommer i alla fall inte skolans lokaler räcka till om man räknar med nyinflyttningar etcetera, det är ju rena fakta.

Snälla försämra inte dagisbarnens utemiljö.