ANNONS

Vår skolmiljö är ­smutsig och äcklig

ANNONS

Smutsiga korridorer, skräp på golvet, orena bänkar, illaluktande, ohygieniska toaletter och ner smutsade vägar. Hela denna uppsättning av så kallade ­”renaste” platser finns i skolan där jag går. Varje dag möts jag, mina kamrater och alla andra elever på skolan av denna otrevliga nedsmutsade skolmiljön. Varje dag ska vi plugga i sex timmar i sådana hemska områden. Hur tror ni vi känner oss varje dag, vilken känsla har vi när vi ska gå till vår skola?

På den stora politiska arenan ifrågasätter man miljöfrågor, men är inte skolmiljö viktig? Är det inte den miljö där barnen ska trivas i och inte bli äcklade? Tycker ni inte att det är rätt? Varje dag kommer massor av elever till skolan. Varenda dag möts vi av den orena miljön som omringar oss och gör så att vi får en känsla av smuts över allt.

Vår skola behöver ta större ansvar för städningen i den omgivning där elever befinner sig för det mesta, i stället för att köpa nya MacBook Air som kostar 10 000 kr och moderna tv-apparater som ingen har nytta av.

Skolan ska lägga märke till andra viktigare saker som sker i vardagen. I toaletterna finns det ingen toapapper ibland, och pappershanddukar finns aldrig där de ska vara. Dessutom luktar toaletterna illa. Nedsmutsade väggar har vi blivit vana vid i vår skola. Både borden och bänkar i klassrum och i korridoren är helt nedsmutsade av allt möjligt. Det är mycket damm på skåpen.

I tre år har vår klass klagat på allt detta, men det märks att vår skola inte lyssnar på oss. Skolan nickar tyst och fortsätter med samma gamla visa att inte göra någonting åt problem.

Jag är en elev som vill,att både jag och alla andra ska trivas bra, inte behöva känna avsky.

Jag hoppas att både vår skola och Järfälla kommun ska ta mer ansvar.

En person som vill ha rätt åt alla

Bord och bänkar är ofta smutsiga och toaletterna luktar illa, skriver en elev vid en skola i Järfälla.läsarbild

ANNONS
ANNONS