ANNONS

Vår stadsdel har mycket att erbjuda

ANNONS

Svar på insändaren ”Adjö Sumpan – nu flyttar vi härifrån” den 12 augusti:

Jag har haft förmånen att växa upp i Rissne. Efter några år i Storskogen valde jag att flytta tillbaka. Möjligheten att få ett förstahandskontrakt på en hyresrätt är en av Sundbybergs stora fördelar och ett av skälen till att jag valde att flytta tillbaka. Men än mer handlar det om områdets charm. Jag trivs verkligen i Rissne. Varje gång jag passerar ängarna börjar jag le. Jag ler för att jag tycker att Rissne är så fint, och för att jag blir så glad av att se alla människor som samlas på ängarna. Jag ler för att jag blir glad av att se barnfamiljerna som grillar, barnen som spelar fotboll eller badar i plaskis.

Det finns en del utmaningar, absolut. Svar på en del av dem finns också med i det 10-punktsprogram som kommunen i våras tog fram tillsammans med Rissnes invånare. Vilket är ett steg i rätt riktning. I hur många andra kommuner hade man gjort något sådant?

Nu ska det byggas en ny park och gamla Rissneskolan ska renoveras för flera miljoner kronor. Samtidigt ska man bygga nya bostäder vid gamla kommunhuset och snart kommer vi ha en tvärbana hela vägen fram till Rissne. Visst finns det utmaningar, men det finns också så otroligt mycket positivt. Det här är vår stadsdel.

Alexandra Völker, tjejen som flyttade tillbaks

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sundbyberg direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.