Välj ditt område

Var tog de aktiva föräldrarna vägen?

Minns tider då föreningslivet var del av vardagen och föräldrar var mer aktiva för att stödja olika föreningar som visar på samhällsansvar. Att aktivera sig som förälder är att vara bättre insatt i miljön där ens barn växer upp eller miljön där du vill bo och verka i.

Vad hände med ”hockeymammorna” eller ”fotbollspapporna”, vad hände med synliga föräldrar som finns där för sina barn och för sin kommun? Vi vuxna skapar den miljö vi vill att våra barn ska verka i men om vi inte syns bland barnen, är det samma sak som att veta hur bra miljön är?

Kommunen har ett ansvar att marknadsföra sina föreningar och stödja dem i deras verksamheter. Föreningarna har ett ansvar att visa sina verksamheter för Sollentunabor, och föräldrar har ett ansvar att aktivera sig för att påverka.

Aktiva föräldrar gör skillnad och barnen är vår säkraste länk till framtiden. Därför har vi ett ansvar att visa barnen vilken föreningsmiljö vi vill att vår kommun återspeglar. Aktiva föräldrar ger näring till föreningslivet i en kommun och Sollen­tunas föräldrar bör synas mer, för syns du så finns du!

Habane Hassan (S)

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Nyheter

Livstids fängelse för ”Arbogakvinnan”

Nyheter

Staten kan offra supercentrala läget till EU

Nyheter

Cornelis pengar ger rekordsumma till artist

Snackisar

Vad är det för mystisk gubbe i skogen?

Nyheter

Nya ”ögon” skyddar i Rinkeby

Nyheter

Åtal dröjer efter HVB-skjutning