ANNONS

Våra anslagstavlor måste skötas bättre

ANNONS

I går debatterade stadsfullmäktige våra föreningstavlor med anledning av en vänsterpartimotion. Tavlorna står och lutar lite hit och dit. En del sitter för högt, barn och kortväxta kan inte läsa anslagen.

Placeringen har inte ändrats på 50 år. Droppkant saknas ofta och anslagen blir sjöblöta när det regnar. Nån konsertfirma har satt tre jätteaffischer över alla andras anslag – regler saknas helt.

Hoppas nu staden gör nåt åt eländet, för tavlorna är faktiskt det enda massmedium som inte ägs av storkoncerner utan av oss som bor här. De behövs!

Men det är mycket som förfaller i Alliansens Stockholm. Det står sandlådor här och var, för att staden inte ska behöva ha personal anställd utan kunna få jobbet gjort av oss äldre som ju har primärt intresse av saken (benskörhet med mera) och gott om tid att göra lite nytta för allas vårt bästa.

Men det finns ingen skopa så man får gå hem och hämta en hink. Det finns kanske ingen sand heller. Locket har inga gångjärn utan ligger avblåst en bit bort i buskarna. Sanden täcks då av frost och snö och måste hackas loss. Våran närmaste sandlåda kunde inte nås över huvud taget, då snöröjningens maskiner hade vräkt upp så mycket snö över densamma att det skulle ta en hel förmiddag att skotta fram den.

Ja, så här fungerar lokalsamhället när det vackra folket har fått sitt.

Hakon Malmborg

Vänsterpartiet Bromma

Insändarskribenten hoppas att staden tar tag i skötseln av anslagstavlorna.foto: mostphotos.com

ANNONS

Tavlorna är faktiskt det enda massmedium som inte ägs av storkoncerner utan av oss som bor här.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Bromma direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.