Min lokala hjälte

Vårdcentralerna håller inte måttet

Jag är en 24-årig Stuvstabo och under hela mitt liv har jag alltid dragit mig för att gå till läkaren. Detta för att Stuvsta och Huddinge vårdcentral har ett uselt patientbemötande.

Det har inte spelat någon roll om jag suttit på britsen med 40 graders feber och halsfluss, bruten handled eller utslag, jag har alltid känt att jag är till besvär för läkarna. Det finns inte tid för frågor och undersökningen sker snabbt. Vid ett flertal tillfällen har jag fått felbehandlingar.

För snart ett år sen flyttade jag till Linköping för att studera. Jag kände mig krasslig in på terminen och sökte mig till en vårdcentral. Det bemötande jag fick där var för mig häpnadsväckande. Läkaren tog sig tid att lyssna på mig och undersökte mig ordentligt. Jag var en patient, inte en påfrestning.

Efter ett tag så gick min beundran över till ilska. Varför, Stuvsta och Huddinge vårdcentral, kan inte ni ha ett liknande bemötande? Varför behöver jag åka två timmar från Huddinge kommun för att känna mig trodd på och behandlad med värdighet när jag är hos läkaren?

Summa kardemumma: Stuvsta och Huddinge Vårdcentral, ni håller inte måttet.

Irriterad patient