ANNONS

Varför accepterar vi katter överallt?

ANNONS

Jag tycker att det är jättekonstigt att folk tar sig rätten att skaffa katt som man bara släpper ut på morgonen när man ska åka och jobba. Där jag bor springer det säkert tio katter på en liten gatstump på cirka 50 meter.

Jag som valt att inte skaffa katt har andras katter på min tomt och på min trappa. Min granne har ofta dörren öppen och får ibland in andras katter, även i sängen. Det är alltid kattbajs i rabatten och jag kan inte ställa mina skor utanför på dörrmattan eftersom katter gillar att kissa där.

Jag ser ibland på mina promenader halvätna fåglar och i våras såg jag en katt ha en ekorrunge i munnen. Det är ju helt naturligt för katten, men varför får man skaffa katt som får springa hur som helst i tätorter? Det passar väl bättre på landbygden där det inte är så tätt mellan husen.

Jag tycker att det är ett himla gnällande om hundar och deras ägare, men varför är det så accepterat med katter som enligt mig är mer störande än hundar. Hundar kan jag undvika, men katter som springer helt utan tillsyn är ju svårare att undvika.

Tanten

ANNONS