ANNONS

”Varför får inte vi en konstgräsplan?”

Årskurs 6 på Bergfotens skola ber Tyresö kommun tänka om kring beslut om konstgräsplan.
Årskurs 6 på Bergfotens skola ber Tyresö kommun tänka om kring beslut om konstgräsplan.
Varför får Brevik skola en konstgräsplan men inte vi? Undrar elever på Bergfotens skola.
ANNONS

Grattis Brevik! Kul att kommunen nu har beslutat att ni ska få en konstgräsplan när vi fått så många nej på denna fråga tidigare från Bergfotens skola. Men en sak vi undrar över är varför Tyresö kommun har valt att placera konstgräsplanen just hos er i Brevik?

Tyresö strand och Tyresö skola har båda konstgräsplan och nu ska ytterligare en skola på den sidan få! Brevik tillhör dessutom inte Tyresös egna kommunala skolor, så varför ska våra kommunala pengar gå till det? De kan väl använda sina egna pengar? För oss låter det helt galet och ologiskt.

I vårt område, mittemellan Tyresö centrum och Trollbäcken, byggs det flertal lägenheter vilket betyder att invånarantalet kring vårt område har ökat och kommer att öka ännu mer. Familjer som har yngre barn som inte får åka iväg själva på egen hand eller ta sig långt ifrån hemmet, ska kunna få spela på en ordentlig fotbollsplan i närheten.

Bergfotens skola ligger mittemellan två skolor och områden (Hanvikens skola och Njupkärrs skola) så att placera en konstgräsplan här på Bergfotens skola vore både bra och praktiskt för alla i närområdet. Det är en bra bit med avstånd till Nyboda skola och Fornuddens skola som dessutom oftast är upptagna på grund av träningar, matcher eller andra.

Vi behöver ha fler ordentliga fotbollsplaner, grusplan dammar och skadorna blir större. Bergfotens skola och de andra i närområdet, boende och nyinflyttade, skulle behöva gångavstånd med hänsyn till oss yngre barn. Dessutom tillhör vår skola kommunens egna skolor. Varför kan ni inte lägga pengar på era egna skolor? Kan ni tänka om? Eller kanske tänka på en ytterligare kostnad?

Åk 6 på Bergfotens skola i Tyresö

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tyresö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.