ANNONS

”Varför ska vi bo kvar i kulturfientliga Sollentuna?”

Edsvik konsthall
Ödsligt på Edsvik. En effekt av kommunens kulturfientliga inriktning menar insändarskribenten.
"De senaste åren har Sollentuna kommun börjat blir alltmer kulturfientlig", skriver signaturen "Besviken väljare" och radar upp en hel hop exempel.
ANNONS

De senaste åren har Sollentuna kommun börjat blir alltmer kulturfientlig.

På Stallbacken är det sorgligt tomt efter Edsvik konst och kultur med sin fina servering och bra lokaler. MC Collection har fått stänga, liksom Duvslaget. (Kommunens hantering av det ärendet kostade oss skattebetalare nära 4 miljoner kronor – exklusive arbetstid.)

Kommunhusets konst inhyses i huset bredvid och samlingarna kan beskådas några timmar i veckan. Mer praktisk förvaring än kultursatsning.

Tack vare Edsvikens gelateria kan du äta god glass i Oxstallet – en tillfällig ljuspunkt på den plats som tidigare var ett kulturcentrum som kommunen skröt med. I Edsbergsparken har gemytliga Café Brygghuset stängts och används för förvaring av glas och porslin.

Uppskattade Sollentuna bio – med tusentals besök varje år – har tvingats stänga och ingen på kommunen har lyft ett finger för att hjälpa till att hitta en ersättningslokal.

Fina Sollentuna huvudbibliotek. Någon har kommit på att allt ska trängas ihop och flyttas in i bottenvåningen på kommunhuset. De ändamålsenliga lokalerna på Aniaraplatsen som innebär en fristad för alla som behöver plugga, skriva eller koncentrera sig på annat sätt ska lämnas. Alla de skolelever som klarar sig bättre i skolan tack vare en lugn plats att sitta på ska lämnas vind för våg.

Varför ska ett väl fungerande bibliotek offras, minskas och tryckas ihop på en mindre plats?

För att ha kvar väljare kanske ni kan tänka om nu när kommunens anställda verkar flytta för gott till glashuset i Häggvik?

Låt huvudbiblioteket ligga kvar i lokalerna vid Aniaraplatsen. Låt Sollentuna bio flytta in igen och ge alla oss som saknar bion möjlighet att se film på hemmaplan igen.

ANNONS

Anledningen till att politikerna på olika sätt har tvingat bort näringsidkare förstår ingen av oss som bor i Sollentuna.

En kommun med stabilt skatteunderlag som stänger ned kultur… Varför ska vi bo kvar i Sollentuna?

Besviken väljare

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.