ANNONS

”Varför får mormor inte föra över pengar?”

Mormor fick inte föra över pengar utan bankdosa eller Mobilt bankID.
Mormor fick inte föra över pengar utan bankdosa eller Mobilt bankID.
Mormor fick inte föra över pengar till sitt barnbarn för att hon saknade bankdosa och Mobilt bankID. I sin insändare ifrågasätter dottern Anna bankens regler.
ANNONS

Min dotter skulle åka på sommarläger och längtade med en pirrig, härlig känsla i magen.

Hennes 80-åriga mormor ville så gärna skicka med en fickpeng på någon hundralapp. Eftersom dottern har ett alldeles nytt eget konto lovade mormor att föra över pengen till detta.

Dottern har en annan bank än mormor. Mormor har varit kund i sin bank hela sitt liv och har alla räkningar på autogiro. Hon har ingen iPhone utan en gammal mobil med knappar som hon gillar och inte heller någon dator.

Eftersom hon har ont i ett knä och inte kan gå så långt bestämde hon sig för att ringa banken och föra över pengarna. Hon har en kod att legitimerar sig med.

Efter samtalet ringde hon mig, ledsen och upprörd och berättade att hon inte får föra över pengen för hon saknar dosa och Mobilt bankID.

Hon var ledsen och förtvivlad och visste inte hur hon skulle göra då hon inte kan åka till det affärscentrum som banken sagt att hon skulle göra.

Jag ringde banken och pratade med dem, men nej, hon får inte föra över pengar till annan bank.

De ska skicka en dosa som hon ska få nästa vecka. Men då har dottern redan kommit hem från sitt läger och behöver inte längre fickpengarna.   

Jag har själv ett konto i banken med både dosa och bankID och frågade om jag kan legitimera mig och intyga att min mamma vill föra över några hundralappar till sitt barnbarn.

ANNONS

Men nej, det går inte! Ingen på hela banken kan godkänna denna överföring. Så dottern fick åka på lägret utan några pengar från mormor.   

Mormor har varit kund i banken i hela sitt liv, långt innan den hette PKbanken.

”Det känns som att det är lättare för andra att ta ut pengar från mitt konto än för mig”, konstaterade hon i vårt samtal, och jag hörde hur ledsen hon var.   

Anna

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sundbyberg direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.