Min lokala hjälte

Varför reade ni ut hemtjänsten?

Nyligen gick Sten Nordin (M) ut och berättade att alliansen skulle stoppa avknoppningar av kommunal verksamhet. Det var på tiden. Vi kanske aldrig får veta exakt hur mycket pengar stockholmarna har gått miste om som ett resultat av Moderaternas dåliga affärer kring avknoppningarna. Det enda vi vet är att det är mycket. Och att det har gjorts dåliga affärer gång på gång.

Här på Söder såldes delar av den kommunala hemtjänsten, totalt 635 brukare för drygt 400 000 kronor. Samma hemtjänst såldes den 2 april 2012 vidare till Aleris. Köpesumma okänd, men DN uppskattar värdet på verksamheten till minst tre miljoner.

Tänk er en bostadsrättsförening där styrelsen säljer en av föreningens lägenheter. Försäljningspriset sätts till 6 000 kronor/kvadratmeter, detta trots att marknadspriset är en bra bit över 40 000 kronor/kvadratmeter. Hur hade ni agerat på föreningsstämman, hade ni röstat för ge styrelsen ansvarsfrihet?

Christoffer Järkeborn (M), ordförande i Södermalms stadsdelsnämnd, var med och beslutade om försäljningen här på Södermalm. Vi har frågat honom ett antal gånger hur han ser på försäljningen såhär i efterhand men aldrig fått något svar. Vi gör ett nytt försök.

Christoffer Järkeborn, om det var din bostadsrättsförening som sålt en lägenhet på samma sätt som du sålde hemtjänsten, hade du då röstat för att ge styrelsen ansvarsfrihet?

Anders Göransson (S, vice ordförande Södermalms stadsdelsnämnd

Elsemarie Bjellqvist (S),

äldreansvarig Södermalms stadsdelsnämnd