Varför så dålig snöröjning?

I vår är det tio år sedan jag flyttade till Järfälla. Under dessa år har jag ständigt blivit förundrad över hur illa snöröjningen varit skött. I den del jag bor, Skälby, får man vara glad om det snöröjs på vintern.

När man åkt igenom Skälby till Stockholmsgränsen så blir det påfallande hur illa skött det är. Precis vid kommungränsen går en linje där Stockholm omedelbart vid snöfall är där och röjer. I Skälby får man vara glad varje gång man lyckats ta sig hemifrån utan att fastna med bilen i all modd. Än värre är det om man inte har bil och vill ta sig ner till Rädisvägen i Stockholm. Då får man pulsa genom snön tills man kommer till den fint plogade och sandade gångbanan där Stockholm tagit vid. Än värre är det när snön smält till is i backen och man riskerar att halka då det inte sandats. Har frågat kommunen om detta och fått förklaring att gångvägar inte prioriteras. Antar att kommunen då borde sätta upp skylt om ”ej vinterunderhåll”.

Jag hoppas att ansvariga på kommunen kan göra ett litet studiebesök här i den bortersta sydvästra delen av Järfälla för att se hur vi har det. Och kanske ta del av hur Stockholm arbetar med sin effektiva snöröjning.

Hoppfull