Min lokala hjälte

Varför så krångligt att söka lägenhet?

Har under en längre tid suttit vid datorn varje tisdag- och torsdagsmorgon, då Tyresö Bostäder släpper sina lägenheter med omedelbart/snabbt inflyttningsdatum, så kallad Bostad Bums.

Problemet är att Tyresö Bostäder server inte klarar anhopningen av oss alla som desperat loggar in dessa cirka två timmar varje vecka; hemsidan fungerar knappt och trots att vi tryckt på anmälningsknappen omedelbart när en sådan lägenhet lagts ut händer ingenting, sidan hänger sig och ibland loggas man ur, ibland kraschar sidan helt.

Sen undrar jag; är det godtyckligt vilka lägenheter som läggs ut på Bostad Bums? Ofta dyker det upp lägenheter som har ett inflyttningsdatum kortare än en månad utan att för den skull märkas Bostad Bums.

Dessutom har Tyresö Bostäder en regel som innebär att man endast kan anmäla intresse för högst fem lägenheter åt gången. Varför då?

Är man bostadslös vill man naturligtvis söka alla lediga lägenheter. Detta fungerar så att om man har fem intresseanmälningar gjorda och det dyker upp en Bostad Bums-lägenhet kan man inte anmäla sitt intresse för den. Helt vansinnigt.

Nyligen har Tybo plockat bort möjligheten att ta bort tidigare gjorda intresseanmälningar, varför då?

Med Tybos nuvarande regler finns det ingen möjlighet till lägenhet om man inte har många års köande. Var snälla och se över ert mycket illa fungerande system!

Bostadslös i Tyresö