ANNONS

Varför ska de sämst ställda spara pengar?

ANNONS

Arbetslösa i Järfälla måste betala Järfälla kommuns underskott/vara med och spara. Politiker har bestämt ett maxtak vad en lägenhet får kosta.

Jag som arbetslös som får en liten komplettering varje månad, får från 1 juli cirka 800 kronor mindre i ersättning från kommunen, det betyder att jag måste ta 800 kronor från redan obefintliga matpengar för att kunna betala hyran.

Jag har bott i kommunen sedan 1993 och betalat skatt från första dagen – är det så här skattebetalare behandlas av Järfälla kommun?

Enligt grundlagen har alla rätt till egen bostad. Jag är 55 år, inte omyndigförklarad så jag bestämmer själv var jag ska bo, alla får hyreshöjning varje år, inget jag kan påverka.

Jag blev uppsagd på grund av arbetsbrist. Vi som saknar gymnasium/högskola får inget nytt jobb, arbetsgivare måste sänka sina krav. Järfälla kommun har en budget på 2 miljoner till höjda löner, är det vi arbetslösa som betalar det?

Kyrkan får hjälpa mig med matpaket, jag kan inte klara mitt uppehälle sedan kommunen reducerat hyran. Varför ska de sämst ställda/arbetslösa spara åt kommunen? Var ska vi få pengar till glasögon/tandläkare/kläder/skor, med mera. Även vi behöver livskvalitét. Så detta rosa skimmer om hur bra det är att bo i Järfälla stämmer inte.

Fattig

”Är det så här skattebetalare behandlas av Järfälla kommun?” skriver signaturen Fattig.FOTO: ARKIVBILD

Jag har bott i kommunen sedan 1993 och betalat skatt från första dagen – är det så här skattebetalare behandlas av Järfälla kommun?

ANNONS

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Järfälla direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.