ANNONS

Värna friidrotten på Kristinebergs IP

ANNONS

Vi inom 08fri/Stockholms Friidrottsförbund och Svenska Friidrottsförbundet är mycket oroade över uppgifter om Kristinebergs IP som kommit oss till del. Det vi reagerat på är att vi hört att det diskuteras om att eventuellt anlägga konstgräs på idrottsplatsen och att begränsa omfattningen av allvädersbanorna.

Stockholms innerstad har flera hundratusen innvånare och i dag två idrottsplatser med fyrahundra meters rundbana och allvädersbeläggning. Bara det i sig är väldigt lite jämfört med hur det ser ut på många ställen runt om i vårt land.

Om det eventuellt kraftigt ska begränsas hur mycket Kristinebergs IP kan användas för utövning av friidrott är det en katastrof. Stockholms Stadion är ett antal dagar upptagna för olika evenemang och gräsmattan får bara användas av friidrotten vid vissa tävlingar.

Vår idrott inklusive skolorna är värda goda verksamhetsmöjligheter inom Stockholms innerstad. Friidrott är en mångsidig och klassisk idrott men den ställer också stora krav på ledarinsatser och funktionella anläggningar. Anläggningsfrågorna bevakar 08fri/Stockholms Friidrottsförbund och Svenska Friidrottsförbundet kontinuerligt och speciellt viktigt är det att vår idrott kan bedrivas under stora delar av året på många olika platser i vårt län och avlånga land, inklusive stora städer.

Johan Storåkers, ordförande 08fri/Stockholms Friidrottsförbund

Friidrottare värmer upp på Kristinebergs IP.Foto: Kalle Assbring

Det vi reagerat på är att vi hört att det diskuteras om att eventuellt anlägga konstgräs på idrottsplatsen …

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Kungsholmen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.