ANNONS

Varning för bedragare med lista

ANNONS

Måndagen den 9 juni åkte jag till Vallentuna centrum för att handla. På torget kom en kvinna i 20-års­åldern fram till mig. Hon uppträdde stum och ville att jag skulle skriva på en lista som gällde de Dövas Riksförbund och att godkänna ett möte som skulle hållas eller något liknande. Ett antal personer hade skrivit under så det lät harmlöst.

När jag hade skrivit under pekade hon på en kolumn där man skulle göra en donation. Jag donerade en hundralapp. Övriga donationer låg på mellan 200 och 300 kronor.

Efter en stund gick jag till livsmedelsaffären och handlade. Jag brukar alltid ha två femhundralappar som ligger hopvikta i plånboken. När jag skulle betala var de borta. Jag trodde jag skulle tappa hakan. Jag drog mig till minnes att när kvinnan fick hundralappen visade hon sig kärvänlig och strök mig över armen och pekade på mitt guldarmband. Allt för att distrahera mig och stjäla femhundralapparna.

Jag har varit i kontakt med Sveriges Dövas Riksförbund som bekräftat att det är ett vanligt förekommande bedrägeri som går i vågor över hela landet. Därför tycker jag att det är på sin plats att varna andra.

Lennart Östling 90 år

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Vallentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.