ANNONS

Vattenhöjningen är ett skrämskott

ANNONS

Svar på insändaren ”Framgångsrikt företagande även om Arlanda tar över” den 9 september:

Höjningen av vattennivån i San Fransisco Bay har varit knappt märkbar sedan mätningarna började år 1940. Prognostrenden fram till år 2100 är även den väldigt svag och för ögat knappt märkbar.

Här i Skandinavien råder det omvända, nämligen vattennivåsänkning på grund av den kontinuerliga landhöjningen, förutom sydligaste delen av Sverige där inlandsisen stoppade sin utbredning när det begav sig. I Stockholm är landhöjningen cirka fyra millimeter per år, uppe vid Höga kusten så råder det dubbla, cirka åtta millimeter per år då inlandsisen var som tjockast och tyngst där.

Resultat av detta ser vi i till exempel Gamla stan där de gamla träpålarna nu börjar ruttna då luft har börjat komma inunder.

Du är väldigt välkommen till vårt gamla barndomslantställe för att med egna ögon studera vattennivåsänkningen de senaste 50 åren. Dina profetior om Saltsjön kan du helt och hållet skrinlägga. Att agera Lex Luthor såsom i Stålmannen, ”härska genom att skrämmas”, är både obildat och ociviliserat.

Dock håller jag med om att Bromma flygplats har liten betydelse för företagsamheten i Stockholm. Det är betydligt tyngre faktorer som är av avgörande betydelse.

Björne

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Bromma direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.