Vegansk råkost ger kraftfullare liv

Svar på ”Att äta mindre kött räddar miljön” den 15 juli:

Tack för ditt viktiga inlägg!

Jag vill komplettera den med fler argument för en vegetarisk, till och med, en vegansk ”raw food”-kost.

Mitt liv har förändrats radikalt sedan jag ändrade kosten till främst rawfood (råkost), från ett liv med laktovegetarisk kost sedan flera år.

Jag har själv kunnat erfara min personliga förändring rent kroppsligt, sedan de två och ett halvt åren jag har ätit raw food.

Immunförsvaret är på topp, energinivån i mig känns hög och jag har mer kraft över till mina medarbetare, klienter, släkt och vänner.

Jag har kommit i kontakt med kreativa, hjälpsamma människor i alla åldrar , bland annat via webbsidan rawfoodmiddagar.se.

Här inspireras vi att dela med oss av våra erfarenheter och träffas för att ha roligt och äta raw food tillsammans.

”Läkare för framtiden” är en ideell förening som jag är medlem i. Vi skrev en debattarikel i DN i vintras.

Där finns information och länkar till forskning om varför vegetarisk kost är viktig för både jordens, djurens och individens hälsa!

Ulrika Järpemo Nykvist,

överläkare Karolinska sjukhuset