Vem skulle vilja bo så i dag?

Svar på insändaren ”Rivningsvansinnet förstör Stockholm” den 27 maj.

Åter en gnällspik som längtar efter gamla Klara. Även jag är gammal stockholmare, född 1925, men aldrig ett ögonblick har jag saknat dessa gamla ruckel med utedass och där det bodde fler råttor än människor. Vem skulle vilja bo så idag?

I stället har vi fått en ljus och luftig innerstad med öppna platser och breda avenyer som hållpåst i Klarabergsgatan. Men framför allt har vi fått en T-bana som inte hade kunnat byggas med gamla Klara orörd. Förresten har man ju inte rivit hela. Gamla Brogatan, Klara Norra, stora delar av Drottninggatan, med flera finns ju kvar för att påminna om gamla tider.

Du ondgör dig även över att Norra station är borta. Men vem saknar en gammal, sedan länge nedlagd godstågsstation där det i dag byggs bostäder? Godstågen har sin station numera i Älvsjö.

Till sist, för alla stockholmare i 50-60 årsåldern eller yngre, ser Stockholms innerstad ut så som den gör i dag. Med bland annat Sergels torg, Kulturhuset och Hötorgscity. Fråga dessa om de skulle vilja ha tillbaka gamla Klara.

Gerhard Jacoby