ANNONS

Vi flyttade hit med löfte om avveckling

ANNONS

Svar på insändaren ”Ingen har tvingats att bosätta sig vid flyget” den 10 juni:

Jag blir så trött på att läsa alla insändare från icke Brommabor och allianspolitiker i Stockholm som påstår att ingen är tvingad att bo vid Bromma flygplats.

När all trafikflyg i mitten av 1980-talet flyttade till Arlanda byggdes Minneberg. Kvar fanns små privat- och taxiflygplan. Några år senare lovade Socialdemokraterna i Stockholm att flygplatsen skulle avvecklas vid valvinst. Socialdemokraterna vann men bröt sitt vallöfte omgående.

Därefter har trafiken utökats enormt med stora bullriga trafikflygplan och inte blev det bättre efter Alliansens löfte om ett 30-årigt hyresavtal med flygplatsen. Nästa utspel från Stadshuset är att inom kort tillåta ännu större och bullrigare plan dygnet runt. Vi som flyttade till Minneberg när det var färdigbyggt blev inte tvingade att flytta dit, men vi gjorde det på helt andra förutsättningar än vad som gäller i dag.

Vem kunde drömma om att det skulle bli så här när Minneberg var färdigbyggt och hur många hade kanske inte flyttat hit om de visste vad som skulle komma? Om man inte blev tvingad att flytta dit kanske man blir tvingad att flytta därifrån. Är det en bättre lösning?

Om förutsättningarna för ens boende ändras så radikalt som boendet runt flygplatsen med ökat buller och osäkerhet har man all rätt att protestera. Och ni som sitter i taxikö på Ulvsundavägen/Tranebergsbron i en timme. Ta Arlanda Express till Arlanda i stället, det tar 20 minuter.

Minnebergsbo

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Bromma direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.