ANNONS

Vi har minskat den akuta hemlösheten

ANNONS

Svar på insändaren ”Ny politik behövs mot hemlösheten” den 12 augusti:

I brist på egna idéer så för Stefan Nilsson (MP) fram ­Alliansens politik mot hemlöshet som sin egen. Bostad Först är ett initiativ som Alliansen har satsat på under de senaste åren. Trots detta valde Miljöpartiet att inte ställa sig bakom den blocköverskridande överenskommelsen för att motverka hemlöshet i Stockholms stad.

Sanningen är att den akuta hemlösheten i Stockholms stad nästan halverats på tio år och aldrig förr har vi haft så få hemlösa stockholmare som nu. Alliansen och Moderaterna vill inte att något barn i Stockholm vräks, detta framgår tydligt i vår hemlöshetsstrategi. Genom vräkningsförebyggande strategier och ett målmedvetet arbete ser vi idag resultat. Aldrig förr har så få barn berörts av vräkning.

En röst på (M) och Alliansen är en garant för att arbetet mot hemlöshet kommer att fortsätta ge resultat. Vi tror på förebyggande insatser så att människor inte blir hemlösa. Vi vill skapa fler dörrar att stänga om sig för de som idag är akut hemlösa och vi vill att fler ska kunna gå till egen sysselsättning och eget kontrakt.

MP säger sig vilja vara varma men Stefan Nilsson har en frän attackton. Det är väl som de säger, tomma tunnor skramlar högst.

Anna König Jerlmyr, (M)

socialborgarråd

Stockholms stad

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Skärholmen Vårberg Bredäng direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.