ANNONS

Vi har rätt att känna trygghet där vi bor

ANNONS

Svar på Fredric Federleys (C) insändare ”Invandringen har stärkt vår ekonomi” den 20 maj.

Det är inte bara en fråga om samhällsresurser.

Människor har rätt att känna sig trygga i sina bostadsområden, det är inte okej att ignorera de konsekvenser som uppstår för dem som bor vid kåkstäderna.

Varför kan politiker inte ha en verklighetsförankrad syn på människor som kommer hit och vill ha av våra resurser, de framställs som offer utan något som helst eget ansvar för situationer som kan uppkomma i deras spår.

Det ställs krav på oss svenskar dagligen och i alla situationer. Att inte ställa krav är väl att inte förvänta sig något, en tråkig inställning som talar för en uppgiven syn på de människor det handlar om.

Det enda som gäller, är att vara rak och inte försöka få något att låta bättre än vad det är.

Bland tiggarna finns det självklart de som har det svårt. Det finns också de som kanske tycker det är enklare att sitta på en gata med en mugg än att arbeta hårt på en fabrik i Rumänien och tjäna betydligt mindre. Det finns de som är ärliga, och de som kombinerar tiggeriet med stölder och så vidare.

Den oro som detta kan skapa, behöver bemötas med respekt och försäkran om att det uppmärksammats och att det inte tolereras av samhället.

Elle

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Vasastan direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.