ANNONS

Vi i S vill se en annan väg för SL

ANNONS

Stockholms kollektivtrafik ska vara en integrerad del av vår storstadsregion. Den ska vara medlet som smörjer Sveriges starkast växande arbetsmarknad och möjliggör ett fritt liv i staden. För det behövs fler tunnelbaneutbyggnader än de redan beslutade, och enhetstaxa i hela länet. Det lär inte bli verklighet så länge Moderaterna styr Stockholmsregionen. De har visserligen tillfälligt övergett sitt envisa tunnelbanemotstånd. Men i övrigt verkar de inte vilja få stockholmarna att lämna sina bilar och välja kollektivtrafiken. Tvärtom. Ett exempel är det moderata motståndet mot enhetstaxan, trots att den skulle förenkla biljettköp och få fler att resa kollektivt. Ett annat är Moderaternas negligerande av bussen.

De drömmer fortfarande om en spårvagn, trots varningar från forskare och näringsidkare.

För Socialdemokraterna är det självklart att kollektivtrafiken måste anpassas till stockholmarnas vardag. Nyckeln är enkelhet. Smidiga och snabba resor genom att tunnelbanan byggs ut än mer, effektivisering av busstrafiken och smidigare biljettsystem. Om vi får väljarnas förtroende efter valet lovar vi att införa enhetstaxa. Vi tar bort de krångliga zonerna och tar fram smartare, snabbare teknik. Det ska vara enkelt att köpa biljetter på internet.

De ideologiska skillnaderna i kollektivtrafikpolitiken är tydliga. Moderaterna har byggt dyr spårvagn i innerstaden och infört ett krångligt biljettsystem som avskräcker resenärer och besökare.

Socialdemokraterna vill tvärtom att fler ska resa kollektivt, i hela länet. Så tar vi ansvar för en storstad som växer, där jobben blir fler och där mer bostäder byggs.

Erika Ullberg (S), oppositionslandstingsråd och 2:e vice ordförande i SL

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Huddinge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.