Vi kämpar för att Ångaren ska rustas

KOmmentar till artikeln ”De gamla får fika – vid sopnedkastet” den 27 maj:

Det är starkt och modigt av dig, Ulla Héeijas, att berätta om hur du upplever livet på äldreboendet Ångaren. Och vi vill att du ska veta att vi sett och håller med dig.

Nu är det dags för oss att berätta vad vi inom Folkpartigruppen i socialnämnden verkat för länge och fortsätter att strida för. Vård- och omsorgsboendet Ångaren ska finnas kvar, renoveras och drivas i kommunal regi. I valfrihetens namn är det en självklarhet att både privata och kommunala bostadsalternativ ska finnas.

Vi vill bryta ensamhet och isolering. I vård- och omsorgsboendet Ångaren finns utrymmen för gemenskap. Vi vill öppna restaurangen igen. En renoverad och bekvämt inredd restaurang dit man gärna går och träffar andra. En restaurang som även levererar nylagad, god och aptitligt serverad mat till dem som inte kan, orkar eller vill gå till matsalen. Den ska vara öppen för alla – såväl för grannarna i äldreboendet bredvid som för andra som bor eller arbetar i området.

Vi vill också öppna för olika aktiviteter på Ångaren, en filial till populära Seniorcenter, med kompletterande och flexibel verksamhet, som filmvisning, kortspel, musikstunder och äldreyoga. Vi funderar också på en Sinnenas eller Minnenas trädgård.

Nyligen träffade vi personalen på Ångaren. Ett bra och intressant möte. Här finns den goda viljan att göra något bra.

Pensionärsorganisationerna i Täby anser – om vi förstått dem rätt – att det är angeläget att Ångaren ångar vidare.

Att fastigheterna, som ägs av Akélius, är slitna och ostädade är ytterst beklagligt, men det är Akélius sak att ta itu med det.

Folkpartiets representanter i socialnämnden