Vi kämpar mot alkohol och droger

För inte så längesen så uppkom det i Åtvidabergs kommun att en 12-åring hade testat nätdroger. Hur gammal man än är så är det inte okej att missbruka droger. Men det visar oss också att åldern för när man testar droger har gått ner i åldersgrupperna. Situationen är allvarlig och det görs i dag alldeles för lite när det gäller förebyggande arbetet mot alkohol och droger.

Därför har vi i fotbollsföreningen Botkyrka Konyaspor antagit en alkohol och drogpolicy där vi kommer att jobba aktivt med förebyggande arbeten i form av samtal, föreläsningar och med närmare dialog med familjerna. Idrottens största motståndare är droger och alkohol så därför har vi ställt in oss på att besegra vår motståndare. Vi hoppas att även andra föreningar ska vara med i kampen och aktivt arbeta mot alkohol och droger.

Enligt vetenskapliga studier utvecklas hjärnan ända upp till cirka 25 års ålder. Det är också bevisat att droger och alkohol påverkar som mest under denna period. Många gånger fungerar alkohol som en inkörsport till andra droger, undersökningar som har gjorts visar att ju senare man alkoholdebuterar, desto mindre sannolikhet är det att man testar andra typer av droger.

Bayram Uludag, ordförande Botkyrka Konyaspor