ANNONS

Vi kan göra mera för att förbättra Danderyd

ANNONS

Danderyd har bra skolor, bra kommunikationer, fina boendemiljöer och en välskött ekonomi. Men vi kan självklart göra mer.

E18 är viktig för oss, men vi måste komma tillrätta med bullret och de farliga partiklar som sprids bland annat över flera skolgårdar. Vi undersöker möjlig­heterna till en tunnel tillsammans med Trafikverket, men längst i söder handlar det nog mer om att ”stänga in” bullret både med plank och nya byggnader, så som nu planeras i östra Mörbylund. Men vi måste även förbättra bullerskyddet på broarna över Stocksundet – alla tre broarna sprider buller som hörs långa sträckor.

En annan sak är cykelvägarna. Det finns nu anslag för bättre cykel­pendlingsvägar och det är bra. Men vi måste bygga smart, skilja på snabba el-cyklar och fantomcyklister på karboncyklar som rör sig 12 meter per sekund, och ”vanliga” cyklister, skolbarn och andra som kan bli påkörda.

Sist men inte minst – Danderyd behöver en sammanhängande stadspark, en ”Central Park” i den mest tättbebyggda delen. Man ska inte behöva åka bil eller buss till grönska om man bor i Danderyd. Sjukhusängen med udden full av gamla ekar, skogen nedanför Charlottenberg, utsiktsberget vid Mörbylund med Danderyds äldsta fornlämning och strandpromenaden nedanför är oslipade diamanter.

När nya Karolinska står färdigt minskar behovet av helikopterplattan, vi kan be ägaren Locum röja ekudden som kan bli lika fin som Täcka Udden vid Längängen, vi kan återställa el-ljusspåret i skogen, kanske ett utsiktstorn på berget så som föreslagits i tidningen, och tänk om baracken vid helikopterplattan kunde bli en servering – det är kanske här vi ska bygga en skejt-park? Det kan bli ett fantastiskt område på gångavstånd för de tusentals som bor i lägenheter i det växande Mörbylund, i Charlottenberg, ­Inverness, Mörby centrum, Mörby­höjden, Kevinge. Det vill jag. Vad vill du?

Jan Lindqvist (M)

kandidat till ­kommunfullmäktige

Buller från E18 och bättre cykelvägar är en av de saker insändarskribenten vill åtgärda. Arkivbild

Danderyd behöver en sammanhängande stadspark, en ’Central Park’ i den mest tättbebyggda delen. Man ska inte behöva åka bil eller buss till grönska om man bor i Danderyd.

ANNONS

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Danderyd direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.