Vi måste åka iväg med barnen i tid

SVAR på Insändaren ”Barngrupper – åk inte i rusningstid” den 22 oktober:

Jag jobbar på en förskola som väldigt ofta åker iväg på museum, till skogen med mera. Många museer tar enbart emot förskolor vissa tider och vi måste då ofta vara på plats vid tio.

Ska vi till skogen måste vi också åka ganska tidigt så att vi hinner göra något av dagen innan det är dags att åka hem på grund av att personal och barn ska gå hem.

Hade vi på vår förskola fått välja hade vi gärna börjat åka klockan tio som du skrev. Men ska vi till Hellasskogen, dit vi ofta åker, skulle vi i så fall komma fram cirka klockan elva. Vi behöver sedan åka hem klockan 14 för att vara tillbaka på förskolan i tid. Alltså har vi då bara tre timmar att äta på, gå på toaletten med alla barnen samt göra diverse aktiviteter.

Till sist måste jag berömma många av er medresenärer som visar stor förståelse för att vi kommer på med en massa barn. Ni hjälper oss med sittplatser, pratar med barnen och visar intresse för vart vi ska. Det uppskattas av både oss vuxna och barnen.

Vi pratar givetvis mycket med barnen och de är väl medvetna om att ibland får vi sitta och ibland får vi stå. Vi ser att våra utflykter ger barnen massa nya erfarenheter, upplevelser och minnen som vi tar med oss tillbaka till förskolan.

Älskar mitt jobb