Vi rastar våra ­hundar i alla väder

Svar på insändaren ”Hunden behöver rastas – även i dåligt väder” den 15 juli:

Vad menar du egentligen med ”kamphundar”, en sådan ras finns ju inte utan alla hundar kan vara ouppfostrade eller aggressiva oavsett ras. Att använda sin hund till kamp och slagsmål är förbjudet. Jag gissar dock att du menar framför allt olika terrierraser, till exempel bullterrier eller hundraser som rottweiler men alla dessa är registrerade raser av Svenska kennelförbundet samt internationellt och är renrasiga hundar med fantastiska egenskaper.

Vi som har dessa hundar brukar ofta bli okunnigt bemötta av just såna som dig. Vi bor i Danderyd och har en ”vanlig” hund samt en bullterrier och vi är ute i alla väder. Ösregn, snöoväder och solsken. Vi brukar ofta skoja om att andra med hundar av de vanligaste raserna sällan är ute när det är dåligt väder. Ibland kan man se dessa åka bil till våra grönområden vid vattnet och sedan släppa ut sina hundar en kort stund. Vi vet också att många med hund och hus släpper ut hunden på tomten.

Vi är själva i dryga 40-års åldern och det är en vanlig ålder i Stocksund och Djursholm med bullterrierraser.

Din insändare var inget annat än ett fult påhopp på framför allt unga hundägare med dessa raser du kallar kamphundar. Vi som drabbas kallar det hundrasism, oftast utövad av andra ibland aggressiva okunniga hundägare som anser sin ras vara den enda rätta.

Oxå Matte