Vi ska vara glada över Nytorps gärde

Björkhagen är fint och den allra finaste platsen är Nytorps Gärde. På denna älskade gräsplätt samlas alla för joggingturer, skidåkande, majbrasor, utegym, picnick, igelkottsklappning och stärkande promenader. Filtar breds ut i gräset och hundar rastas medan den röda solen sakta går ner bakom Globens siluett.

I somras hade det fantastiska nätverket Linje 17 en konsert som lockade 15 000 åskådare med Teddybears som huvudattraktion. Vi ska var glada över att vi har en sådan underbar samlingsplats i vår närhet, som verkligen är till för alla.

Men nu läser jag till min bestörtning att det finns planer på att vårt fina gärde ska privatiseras. De gemensamma gräsytorna ska bort, det ska dras in två breda bilvägar samt byggas ett stort antal privatbostäder för personer med väldigt stor plånbok. Vi kan inte låta detta ske, vi kan inte svika våra barn.

Jag kan se mig själv i framtiden när jag går där med mitt lilla barn, pekandes på all trafik och säga: ”Du vet, min dotter, en gång i tiden var det en fantastisk samlingsplats här som var till för alla, men som du ser är det tyvärr bara bilar nu”.

Svaret känns givet: ”Men pappa, varför i all världen stoppade du inte det?”.

Ja, varför inte. Jag ska göra allt i min makt, mitt lilla barn. Jag ska göra allt i min makt.

Peter J