ANNONS

Vi tänker vara en aktiv opposition

ANNONS

Valet är över. För Sollentunas Socialdemokrater gick det bra. Vi fick ett mandat till och runt 1 400 nya som röstade på oss. Detta räckte inte för att spräcka nuvarande majoritet, men en sak kan Sollentunaborna vara säkra på. Vi kommer att driva en intensiv oppositionspolitik för att bland annat uppnå följande:

1. En höjning av hemtjänsttaxan så att brukarna får den service dom fått beviljade och att arbetstagarna får vettiga arbetsvillkor.

2. Vi kommer också att fortsätta driva på för att flera hyresrätter ska byggas i kommunen. Det handlar inte om bostäder i största allmänhet utan speciellt om student- och ungdomsbostäder i hyresrätter. Men också om att driva på både kommunen och staten för att genomföra åtgärder för att minska buller från både väg, tåg och flyg.

Även i landstinget gick det riktigt bra för oss Socialdemokrater. Inte riktigt så bra att vi kunde göra slut på Rosdahls era, men Sollentuna fick in undertecknad som ordinarie (rejält kryssad, tack för det förtroendet) och Swapna Sharma som ersättare. Det har inte hänt sen början på 1990-talet att S i Sollentuna haft två personer i landstinget. Detta förtroende tar jag med mig in i oppositionsrollen för att driva bland annat följande frågor:

1. En väntsal på Sollentuna station skulle göra att komforten och servicen ökade och därmed också viljan att välja kollektiva färdmedel.

2. En sydlig entré i Helenelund och Häggvik. Tillgänglighet ökar möjligheten att fler åker kollektivt det är jag övertygad om.

3. Att varmvattenbassängen blir kvar i kommunen, men helst på Sollentuna sjukhus. Stora delar av nyttjarna kommer ju att finnas på plats eller komma dit i olika ärenden.

4. Och sist men inte minst måste närtrafiken (vinkbussen) byggas ut i främst Sjöberg, Rotebro men även Helenelund. Ett populärare och enklare åkande – för främst äldre – får man leta efter. Det är troligtvis både billigare och enklare än färdtjänstresor.

Freddie Lundqvist (S), oppositionsråd

ANNONS

Vi kommer också att fortsätta driva på för att flera hyresrätter ska byggas i kommunen.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.