Min lokala hjälte

Vi vill ha besked om Näckrosens förskola

Tiden bara går och beskeden är få. Vi är många som har våra barn på Näckrosens förskola i Solna. I slutet av maj brann delar av förskolan ner. Vi var till en början imponerade över att kommunen lyckades fixa fram platser till barnen så fort men nu känns det som att allt går väldigt långsamt.

I höst ska barnen gå på Klöver­vägen vid Solna station. För många innebär det ett avstånd på cirka 30 minuter mot tidigare 2 minuter. Vi kommer på grund av detta att behöva lämna våra barn tidigare på morgonen och hämta dem senare. Det kommer i sin tur ge personalen fler barn på förskolan under en större del av dagen, det vill säga ökad arbetsbelastning. Gruppen är stor redan i dag: 22 barn på fyra pedagoger.

Vi undrar nu följande: Vad händer med Näckrosens förskola? När kommer Näckrosens förskola att kunna återfå sina lokaler på Råsundavägen? Kommer förskolan att byggas upp eller blir barnen förpassade till Fridhems förskoleenhet för alltid? Vi tycker det är helt oacceptabelt att barnen blir förpassade till lokaler så pass långt bort från sin nuvarande förskola! Varför görs inget aktivt arbete med att iordningställa baracker?

Vi tycker att det borde gå att göra det bättre för de utsatta barnen. Idag får de samt deras familjer betala ett dyrt pris för att någon eller några satte eld på förskolan. Hur kommer barnen och deras familjer att kompenseras för detta? Det minsta ni politiker kan bidra med är att ge barnen en ännu större gård och se över deras utemiljö.

Vad vill vi få ut av detta? Jo, vi vill veta vad som kommer att hända, vad ni politiker har för avsikter och även hur angelägna ni är om att få detta klart. Vill ni att förskolan ska stå klar i januari så gör den det. Vill ni att den ska stå klar under sommaren gör den det. Vi hoppas att detta är ett prioriterat arbetsområde för er och att ni nu sätter högsta fart och trycker på. Vill ni att något ska hända så har ni ju makten.

Det är dags att agera! Gör det för barnens skull! Den nuvarande situationen är inte hållbar!

Föräldrar på Näckrosens ­förskola

Barnen som gick på den brandhärjade Näckrosens förskola kan få längre resväg till hösten.arkivbild