Vi vill ha ett svenskt ­samhälle – inte segregera

Svar på insändaren ”Gnosjöanda bättre än att skapa kaos” den 11 juni:

Självklart är Gnosjöanda bättre än kaos. Men det jag reagerar på är att det sprids så mycket lögner och felaktigheter om Sverigedemokraterna. Du påstår till exempel att SD vill segregera landet ännu mer. Inget kunde vara mer fel.

Det är den nuvarande borgerliga regeringen och tidigare social­demokratiska regeringar som gjort Sverige till ett av världens mest segregerade länder.

SD vill att invandrare ska assimileras med det svenska samhället. Det vill säga att de ska bli som oss svenskar, med samma normer, värderingar och kultur. Då kommer invandrarna att få en svensk identitet och veta i själ och hjärta att de är svenskar.

Det första steget för att uppnå detta är att drastiskt minska invandringen så att det inte konstant fylls på med nytillkomna, för då har de nuvarande invandrarna i princip ingen chans att bli en del av vårt svenska samhälle och segregeringen kommer bara att fortsätta att öka.

Sammanfattat går det att säga att den stora skillnaden är att de borgerliga och rödgröna vill ha ett mångkulturellt samhälle, medan SD vill ha ett svenskt samhälle. Att det mångkulturella samhället fungerar mycket dåligt ser vi tydligt.

Järfällabo