ANNONS

Vid varje skollov ökar klottret i Gamla stan

Har barnen inte lärt sig att klottret band annat kostar pengar och förfular, undrar skribenten.
Har barnen inte lärt sig att klottret band annat kostar pengar och förfular, undrar skribenten.
ANNONS

Varje skollov ökar förstörelsen av Gamla stan med nedklottrade väggar. Eftersom detta måste röra sig om skolbarn som till uteslutande del bor hemma hos sina föräldrar undrar man ju var problemet ligger. Klottrandet följer nämligen exakt de allmänna skollovsterminerna.

Är det så att de här barnen inte har lärt sig att genom att klottra skadar man andra människor ekonomiskt, förfular och förstör vårt kulturarv, gör andra människor ledsna och skadar miljön. Dessutom höjs kostnaderna för alla i samhället genom höjda försäkringspremier, höjda saneringskostnader och ökat polisarbete.

Eller är det föräldrarna som inte har förstått eller lärt sig detta? Har föräldrarna till de här barnen ingen koll? Sprejburkar och tuschpennor köps knappast in klockan två på natten och ska ju både finansieras och förvaras till brottet utförs. Många av klottrarna sitter ju och chattar om sina räder på nätet efteråt så nog borde det finnas upplysningar att hämta om intresset finns.

Om det nu är så att det finns föräldrar som inte bryr sig ser ju framtiden inte så ljus ut. De som drömmer om att lagliga väggar för graffiti skulle minska problemet har nog inte förstått att finessen med vandalism är just förstörelsen som uppnås när man springer förbi en nymålad fasad och sprejar ett streck eller en tag.

Besök gärna Gamla stan och kolla nästa gång skolorna har ett uppehåll och se själva.

En förälder i Gamla stan

Har föräldrarna till de här barnen ingen koll?