ANNONS

Vill inte Alliansen att fler ska åka buss?

ANNONS

Vill det moderata trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamson att färre Lidingöbor ska åka med SL? Man kan ju undra…

Jag bor på Näset och min buss 238 till resten av Lidingö går bara två gånger i timmen mellan klockan 07 och 21. Lika glest i högtrafik och sen senare på kvällen – inte alls. Mellan Rudboda och Larsberg går bussen 233 ännu mer sällan, bara morgon och eftermiddag på vardagar.

Ska vi verkligen behöva åka till Ropsten i Stockholm för att komma till andra delar av Lidingö? Jag förstår dem som hellre går, cyklar eller till och med tar bilen (om de har en) för att ta sig mellan hemmet och aktiviteter på ön. Jag undrar helt ärligt: Hur tänker Alliansens landstings­politiker? Vill ni inte att fler ska åka kollektivt? Då borde väl ändå till exempel turtätheten ha varit bättre.

Jag undrar också hur ni tänkte om oss som bor på Näset? Om vi vill gå på kvällsbion, lyssna på föreläsning eller delta i möten som ju hålls i centrum – ska vi lämna filmen, föreläsaren och sammanträdet klockan 21 om vi inte är friska eller trygga nog att gå eller cykla, blir erbjudna skjuts eller hämtning?

Borde inte vi som bor här kunna gå på krogen i centrum eller Torsvik och kunna åka hem med en bra och rimlig SL-trafik? Jag frågade SL:s kundtjänst om hur jag ska ta mig hem på kvällen och deras förslag är att jag ska åka till Ropsten och byta buss där.

Jag undrar helt enkelt: Tror du och dina Allianskompisar i landstinget att fler ska välja SL och åka kollektivt, utan ett bättre utbud?

Helena Lundberg

Bussåkare och miljöpartist

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Lidingö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.