ANNONS

Visst blir det en ny idrottsarena

ANNONS

Svar på insändaren ”Politiker slarvar bort chans till idrottshall” den 23 juni:

Tage Lundberg undrar om det blir någon ny sport- och idrottsanläggning i Åkersberga, detta efter att han lyssnat på debatten i kommunfullmäktige den 15 juni. Tages oro grundas i det undermåliga underlag som den borgerliga minoriteten presenterade, och här delar vi Tages kritik till fullo. Just detta var ett huvudargumenten till att en majoritet i kommun­fullmäktige röstade nej till en försäljning av marken och den befintliga anläggningen.

Samtliga partier i Österåkers kommunfullmäktige står bakom byggandet av en ny anläggning, och om detta råder det inget tvivel. Några sådana tvivel ska inte heller väckas på grund av att marken och den befintliga hallen nu inte får säljas. Det är beklagligt att det tunna beslutsunderlag som presenterats av den styrande minoriteten nu väcker denna fråga som Tage lyfter.

I juli månad kommer ett extrainsatt möte med kommunstyrelsens arbetsutskott fatta beslut om det förfrågningsunderlag som ska gå ut för att hitta den bästa entreprenören för byggandet av den nya anläggningen.

Vi kan bara beklaga att den ­politiska hanteringen gjort att man inte kommit längre i dagsläget, men med tanke på att beslut nu kommer under sommaren hoppas vi snart att processen går vidare och att invånarna i Österåker snart kan få sin nya anläggning.

Ann-Christine Furustrand (S), kommunalråd i opposition