ANNONS

Hur kan vuxna 
människor göra så?

En vanlig syn i närheten av Skyttbrink enligt insändarskribenten.
En vanlig syn i närheten av Skyttbrink enligt insändarskribenten.
Boende i närheten av Skyttbrinks återvinningscentral är trötta på skräp som dumpas i naturen.
"Vad är det som är så svårt att förstå? Att någon annan måste ta bort dina grejor? Att djur och människor kan skada sig på det du slängt?" skriver insändarskribenten.
ANNONS

” För oss som bor längs den privata grusvägen efter Skyttbrinks återvinningscentral är bilden ovan en tråkig men vanligt förekommande syn. Upprördheten man känner blandas med en förundran över hur vuxna människor tänker.

Vad är det som är så svårt att förstå? Att någon annan måste ta bort dina grejor? Att djur och människor kan skada sig på det du slängt? Återvinningscentralens generösa öppettider på deras hemsida? Just skräpet på bilden slängde du dessutom i en röjd kraftledningsgata!

På grusvägen ligger också, strax efter återvinningen, en stor hög med grenar och rötter som måste ha fraktats dit med lastbil(!). Högen ligger delvis ut på den redan smala grusvägen och hindrar trafiken.

Kylskåp, möbler, bildäck, trädgårdsavfall, bygg­avfall och sopsäckar med mera ser vi också ofta. Om du som slänger saker i naturen bara vill få bort avfallet hemifrån kan du väl lägga det på grannens tomt eller på din egen väg till och från jobbet? Du kanske skulle tycka att det var okej att se det varje dag?

Hur svårt kan det vara?”

Undrande