(rubrik saknas)



Ingredienser (2 portioner)
2 kycklinglårfiléer
1 lime
1/4 färsk, röd chilifruktutan kärnor
1 vitlöksklyfta
1 msk rapsolja
1 krm salt
1 avokado
150 g burkmajs
1 knippe koriander
2 tortillabröd
1 msk sweet chilisås
0,5 dl turkisk yoghurt
1. Pressa limen. Strimla kycklingen och låt den marinera i limesaften i en kvart.
2. Hacka chili och vitlök och fräs i olja med kycklingen i några minuter. Salta.
3. Skala och skär avokadon i klyftor. Låt majsen rinna av i en sil.
4. Blanda sweet chilisåsen med yoghurten. Värm tortillabröden enligt anvisningarna på paketet. Fördela kycklingen, grönsakerna och såsen på två tortillabröd och vik ihop till en wrap.
Ingredienser (4 portioner)
1 burk tonfisk i vatten
1/2 gurka
1 stort äpple
3 msk chilisås
1 dl crème fraîche
Salt och svartpeppar
4 stora tortillabröd eller mjuka tunnbröd
En näve sallad
En liten bunt ärtskott
1. Häll tonfisken i en sil, finfördela med en gaffel och låt rinna av. Hacka hälften av gurkan och riv halva äpplet. Skär resten av äpplet och gurkan i tunna stavar och lägg åt sidan så länge.
2. Blanda tonfisk, hackad gurka, rivet äpple, chilisås och crème fraîche. Smaka av med salt och svartpeppar.
3. Fördela röran i en sträng i mitten av bröden. Lägg på sallad, ärtskott, gurk- och äppelstavar. Vik in ändarna, rulla ihop och skär snett på mitten med en vass kniv. Servera direkt eller rulla in i plastfolie och ta med ut.
Ingredienser (3 portioner)
250 g bland-, nöt- eller sojafärs
2 vitlöksklyftor
1 msk rapsolja
100 g, ca 5 dl, riven vitkål
7 cm purjolök
2 tsk färsk ingefära
3 msk hoisinsås
salt och svartpeppar
3 stora isbergssalladsblad
1 dl rostade cashewnötter
1/3 gurka i små stavar
Ev. 2 msk soja
1. Pressa vitlöken. Fräs färsen och vitlöken i oljan tills färsen börjar få lite färg.
2. Strimla vitkålen med en osthyvel direkt ner i stekpannan och låt allt fräsa tills vitkålen blivit mjuk.
3. Strimla purjolöken, riv ingefäran och rör ner i stekpannan. Stek någon minut. Tillsätt hoisinsåsen. Smaka av med salt och svartpeppar.
4. Fördela röran i salladsbladen och toppa med cashewnötter och gurkstavar.
5. Vik ihop till ett paket. Om du vill kan du doppa paketet i soja.