Min lokala hjälte

(rubrik saknas)

Myllymäki laddar för kock-EM

Bocuse d’Or Den 7–8 maj 2014 avgörs Bocuse d’Or Europe på Älvsjömässan. 20 europeiska länder tävlar, varav 12 går vidare till Bocuse d’Or (kock-VM) i Lyon 2015. Deltar gör Tommy Myllymäki, kreativ ledare på Svenska brasseriers Riche, Taverna Brillo, Sturehof och Teatergrillen. 2011 kom han tvåa i tävlingen och nu satsar han på att vinna.

I tre veckor har han känt till råvarorna i tävlingen. För kött är det unggris från Gotland och för fiskrätten är det sej, ostron och blåmusslor som gäller.

– Den 30 januari ska vi vara klara med rätterna, sedan är det tre månader kvar att öva, säger Tommy Myllymäki som inte säger sig ha haft några problem med råvarorna.

– Man testar och testar. Det blir tre fyra gånger i veckan som man tränar och efter jul blir det mer. Det är alltid smaken som avgör och oftast är det den snyggaste, eller näst snyggaste rätten som vinner. Det lirar tillsammans det där.