(rubrik saknas)

Vildsvinsbiffar med gerillagrönt och svensk hummus

(4 portioner)

Så här års njuter Petter Berndalen av nyskördade grönsaker som är sprängfyllda med smak. Sådana hittar man på torget eller om man tar sig ut till någon av bondgårdarna i länet.

700 g vildsvinsfärs

2 zucchini

2 decimeter lökblast

1 ägg

500 g kokta ärtor

1 dl kallpressad rapsolja

3 klyftor vitlök

Färsk rosmarin, timjan och mynta

Salt

Späd broccoli

Ruccola

1. Riv en zucchini på rivjärnets grova sida. Pressa ur så mycket vätska som möjligt genom att vrida den rivna zucchinin i en ren kökshandduk.

2. Hacka lökblasten grovt och stek i rapsolja.

3. Blanda vildsvinsfärs, zucchini, lökblast och finhackad färsk rosmarin och timjan.

4. Forma små biffar med händerna och stek på medelhög temperatur.

5. Mixa kokta ärtor med två klyftor vitlök, rapsolja och färsk rosmarin, timjan och mynta. Smaka av med salt.

6. Skär av broccolins kronor och skala stjälken. Woka med finhackad vitlök och chili.

7. Servera med ruccola.

Redaktionens dryckestips: Bedarö Bitter (öl), Nynäshamn, 28 kronor (1410).