(rubrik saknas)
Två sorters senap med en gnutta honung
Stark honungssenap
Ingredienser (cirka 1 dl senap)
2 msk Colman’s senapspulver
2 msk flytande honung
2 tsk äppelcidervinäger
strimlat skal och pressad saft av ½ lime, apelsin eller citron
1. Rör ihop senapspulver, honung och vinäger.
2. Smaksätt eventuellt med strimlat skal och saft av lime, apelsin eller citron.
3. Häll upp senapen på burk, sätt på ett lock och låt stå i kylen någon timme innan du använder den.
Grov honungssenap
Ingredienser (cirka 2 dl senap)
50 g gult senapsfrö
25 g brunt senapsfrö
4 msk honung
1 msk ättiksprit (12 %)
1 dl vatten
1 tsk salt
1. Mixa senapsfröna med en stavmixer eller krossa dem i mortel.
2. Tillsätt honung och ättiksprit, mixa medan du häller i vatten lite i taget. Senapen ska bli krämig men ändå ha en del hela korn. Smaka av med salt.
3. Låt senapen vila i kylen i minst 12 timmar. För tjock? Späd med vatten. Häll upp på burk och förvara i kylen.