Min lokala hjälte

(rubrik saknas)

Granola sötad med honung

Blir cirka 17 dl granola.

2 msk solrosolja

1 dl lönnsirap

4 msk flytande honung

1 tsk vaniljsocker

6 dl havregryn

2 dl hasselnötter

1 dl solrosfrön

1 dl pumpakärnor

2 dl russin eller torkade gojibär

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Rör ihop olja, lönnsirap, honung och vaniljsocker i en stor bunke. Häll i havregrynen och blanda väl.

3. Bred ut blandningen jämnt på bakplåtspapper i en eller två långpannor och rosta den i 20 minuter eller tills havregrynen fått en gyllengul färg. Låt svalna.

4. Hacka hasselnötterna grovt och rosta dem i en het, torr stekpanna.

5. Blanda alltsammans med resten av ingredienserna i en stor bunke.

6. Häll över i en vacker glasburk med tättslutande lock.