(rubrik saknas)
Vickans klassiska lövbiff
Victoria, Kungsträdgården 6
4 lövbiffar à 170 g
1 kg potatis
2 dl mjölk
2 dl grädde
200 g smör
2 lagerblad
2 kvistar timjan
3 dl rödvin
5 dl kalvbuljong
Rosmarin
1 vitlöksklyfta
Salt
Svartpeppar
1. Gör purén så här: Koka och passera potatis. Värm lika delar av grädde, mjölk och smör tillsammans med ett lagerblad, en kvist timjan, lite salt och peppar. Sila och rör ner vätska i potatisen tills du är nöjd med konsistensen.
2. Gör såsen så här: Hacka lök, morot och selleri och fräs mjukt i en klick smör. Häll i vin och buljong och koka långsamt ner till halva mängden. Sila av. Red såsen genom att röra ut 1 msk maizena i 3 msk vatten, vispa ner redningen i såsen på svag värme.
3. Banka ut lövbiffarna ordentligt, tills de är bara någon millimeter tjocka. Stek 10–20 sekunder på varje sida.
4. Gör ett ”fågelbo” av nyriven pepparrot på varje biff och lägg en äggula i mitten.